35523
Książka
W koszyku
Ideą autora było założenie, aby przygotować książkę kucharską, której propozycje można będzie wykorzystywać zarówno podczas wypraw turystycznych, jak i w domu, w codziennym gotowaniu. Dlatego oprócz przepisów dość prostych i niewymagających specjalnych umiejętności, w książce znalazło się kilkanaście przepisów, do których przyrządzenia potrzebne jest zgromadzenie dość szczególnych produktów, na ogół niedostępnych w warunkach turystycznych, niemniej podnoszą one atrakcyjność książki, stwarzając więcej możliwości wykorzystania propozycji kulinarnych w niej zawartych. Zaproponowane przez Autora dania, o nazwach przybliżających niemal cały świat, są doskonałą okazją do poznania zwyczajów kulinarnych innych narodów. Oczywiście skład produktów potrzebnych do powstania tych potraw został opracowany tak, aby można było sporządzić je w polskich warunkach.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Radomyśl Wlk.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Dulcza Wlk.
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Zdziarzec
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Żarówka
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej